2009. október 30., péntek

Quis — egy felszólalás

„Elnök úr, tisztelt képviselőtársaim, tisztelt Elnökasszony. A lisszaboni szerződés aláírásáról folytatott mindenféle vita felesleges mindaddig, amíg a legalapvetőbb értékeinket nem tisztáztuk egymással. Engedjék meg, hogy pár példát hozzak fel Európa legnagyobb jogfosztott kisebbségével kapcsolatban, a kárpát-medencei, határon túli magyarsággal kapcsolatban. Tudják-e azt például, hogy egy európai uniós tagországban a kétmilliós európai magyarság területi önrendelkezése még a mai napig sincs napirenden, holott mindannyian tudjuk, hogy a területi autonómia egy európai jogi intézmény? Tudják-e, hogy ugyanebben az országban, Romániában, több tízezer csángó magyar a mai napig nem imádkozhat és nem tanulhat az anyanyelvén? És itt van még egy nálam is fiatalabb állam, Szlovákia ügye, a szlovák nyelvtörvény ügye, amelyet méltán nevezhetünk Európa szégyenének. És mindennek a teteje, hogy vannak olyan aljas politikusok, akik tárgyalási alapnak használják az emberellenes Beneš-dekrétumokat. Hát milyen diktatórikus, rasszista Európában élünk, ahol a Beneš-dekrétumokat tárgyalási alapnak lehet tekinteni? Elegünk van abból, hogy mindig a demokrácia álarca mögé bújva erőltetik ránk a diktatúrákat. Mi, jobbikos politikusok, egy Beneš-dekrétumok nélküli, egy szlovák nyelvtörvény nélküli, egy lisszaboni szerződés nélküli Európában szeretnénk élni, ahol egyetlen magyart sem üldöznek. Swoboda úrtól pedig megkérdezném, ha azt mondja, hogy nincsenek hatályban a Beneš-dekrétumok, mikor kárpótolták a károsultakat? Köszönöm szépen.”


12 megjegyzés:

  1. Mit kell itt kitalálni, Möszjő Loxon? Hogy ki mondta? Vagy hol mondta? Vagy miért? Mert egyikre sem túl nehéz a válasz, ehhe-ehhe...

    VálaszTörlés
  2. Nem is akartam, hogy túl nehéz legyen, mert még belebonyolódtak volna a t. olvasók. De azért azt megmondhatná, hogy ki volt, hol és mikor, ha már ennyire könnyű.

    Azt, hogy miért mondta, gondolom sejtik.

    VálaszTörlés
  3. Ő volt az:

    http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=HU&partNumber=1&language=HU&id=96855

    És Strassburgban mondta múlt héten.

    VálaszTörlés
  4. Maga aztán alapos letapogatást végzett. Eh-eh.

    Na de husifej ide vagy oda, így kell politizálni. Példás felszólalás.

    VálaszTörlés
  5. De kérem! Minden esetleges nagyrabecsülésem ellenére sem tapogatok husifejű egyedeket! ;)

    VálaszTörlés
  6. Magának a látszat ellenére még husibb lehet a feje, ha még a képes beszédhez sem ért.

    VálaszTörlés
  7. Tőlem lehet husifejű is (pedig csak turáni arca van, ezt már a kazah kézfogásnál is mondtam), a lényeg, hogy leiskolázza a fideszeseket, meg a brüsszelitákat.

    VálaszTörlés
  8. Én (nem) értem, ebből az MTI miért csak az első mondatot közölte le.

    VálaszTörlés
  9. na de ezen kívül miért beszélnek állandóan 50 iku alatti szinten, azt aztat mongya mög vki!
    de komojjan!

    VálaszTörlés
  10. Én csak viszonyítani tudok, és azt látom, hogy figyelmesebben szemlélve a parlamenti politikusokat szinte mindegyikük rendelkezik valamilyen kínos tulajdonsággal. A legutóbb például Orbán angolját hallgattam, több hibát vétett, mint Morvai.

    VálaszTörlés
  11. hiába, rövid ideig tartott az a soros-ösztöndíj

    VálaszTörlés
  12. Romániában a "Groza kormány" idején kb.80 elemi iskolában és egy Bákói középiskolában folyt magyar nyelvű oktatás Moldvában.Ma már a magyar "házitanitást" is üldözik az újdonsült Juropai demokraták.
    Jászvásáron voltam katona.Egyik este felfigyeltem,hogy pár kiskatona pentatonikus dallamra román szöveget énekel...Hatódjanak meg Uraim !

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)