2010. február 1., hétfő

Javaslatok az MDF új logójára

Szörényi Levente már két új MDF-logót is tervezett, miközben felszólította Dávid Ibolyáék invader operettpártját a korábbi embléma elhagyására [—>1] [—>2]. Valamiért sajnos nem hallgattak rá, talán mert a korábbi szimbólum grafikusa, akivel a tulipános jelet közösen alkották meg (Szörényi — egybehangzó állításaik szerint — mint ötletadó szerepelt), még mindig hisz a Pártban.

Loxon már rég nem hisz az MDF-ben, és nem csak azért, mert alapvetően nem demokrata eszméket vall. Legutoljára 1992-ben érezte jól magát — politikai értelemben — Magyarországon, no nem az adott állapotok miatt, hanem mert a politikai vonalvezetés akkor még alapvetően jónak tűnt, legalábbis jobbnak, mint később bármikor. 1992-vel ez az alig kibontakozott és gyengének bizonyult folyamat is végetért, és onnantól lehetett tudni, hogy a „rendszerváltásnak” ezzel végleg befellegzett, jönnek vissza a vörösök. (Azt már egészen korán, a taxisblokád idején is látni lehetett, hogy az MSZP-n kívül is vannak erők — úgynevezett „radikális rendszerváltó” erők, akik súlyos eszközökkel szabotálják a rendszerváltást, de ez akkor még nem tűnt teljesen visszafordíthatatlannak. Itt jegyzem meg, sokan már a rendszerváltás előtt tudták, hogy az SZDSZ [finoman szólva] álradikális „polgári” erőket tömörít.)

No de pólyásoknak és óvodásoknak szóló bevezetésünk után, akik valószínűleg már csak a Fidesz épp nem harmatgyenge gazdasági és viszonylagnemzetibb négy évére emlékeznek, és nem élték át fiatalon 1989-1990 egyszerre emelkedett és megnyugtató légkörét — akár részben vagy teljesen irányított és/vagy kontrollált volt ellenséges erők által, akár sem —, inkább nézzük az új, Szörényi-féle logókat.






A folklór egyébként már korábban kitermelte a maga egyszerű nyelvén megfogalmazott, lesújtó véleményét Dávid Ibolya pártjáról, aki az MDF korábbi ellenségeivel feküdt össze:



Az kétségtelen, hogy az IDF (Ifjúsági Demokrata Fórum) sem lehet immár másnak a rövidítése, mint az “Ibolya Dávid Fantasies”-nek.

Nem elégedve meg azonban a fenti, kétségtelenül lényeglátó és szellemes tervekkel, Loxon is talált néhányat az interneten, amelyet javasol a jelen MDF-es pártvezetés számára alkalmazásba venni:

























(My Dad's Friends)




És végül az eredmény:

(Micro-Enterprise Development Fund)



4 megjegyzés:

  1. Talán véletlen, hogy az Ifjúsági Demokrata Fórum rövidítése megegyezik az Israel Defence Forces-ével???
    Ki lehetne tenni e logót is.

    VálaszTörlés
  2. Ó, Bobkó úr! Már azt hittem, elrabolta a Moszat. Csalódtam volna, ha mást eszel ki.

    VálaszTörlés
  3. Nyilván, de az én reflexem csak egy reakció. Gondolom, sok van belőlem...
    ígéretes kutatások folynak azügyben, hogy a moszatból olajat állítsanak elő.

    VálaszTörlés
  4. Itt egyesek azt hitték, hogy ez a poszt Szörényit kívánja dicsőíteni. Nos, nem. Csak az MDF mibenlétét kívánja érzékeltetni. :>

    VálaszTörlés

Imago animi sermo est (Seneca)